انواع برنج های ایرانی را بشناسید،بهترین برنج ایرانی کدام است؟

انواع برنج های ایرانی را نام ببرید؟بهترین برنج ایرانی کدام است؟

آشنایی با ارقام و برنج پرکاربرد ایرانی برنج ایرانی که در اقسام مختلف کشت و تولید می‌شود.جزء برترین برنج های دنیا محسوب شده و بسیاری از شهرت خاصی برخوردار است اما از گذشته که با برنج های محلی کشت برنج در شمال کشور آغاز شد.

ارقام برنج ایرانی
ارقام برنج ایرانی

آشنایی با ارقام برنج ایرانی:

در سال ۱۳۴۵ رقم اصلاح شده ای به نام فیروزکنده به طور گسترده کشت شد. که ویژگی‌های عملکردی این برنج و نیز از عطر و طعم آن بهتر از برنج های محلی بود و سطح ۱۰ هزار هکتاری این برنج بعداً جای خود را  به ارقام دیگر داد.

روال اصلاح نژاد و تولید ارقام محلی و پر محصول از همان سال ها تاکنون ادامه یافت این تنوع مخصوصاً در گیلان و مازندران خیلی بیشتر از نواحی دیگر شد.

این به دلیل شرایط مناسب اقلیمی این دو استان برتر و استانهای دیگر بود در این میان رقم هایی که بیشتر مورد علاقه در کشور هستند برنج های طارم، هاشمی و مقدار کمی علی کاظمی هستند که بیشترین سطح زیرکشت برنج بومی و محلی یا دربرمی‌گیرد که مهمترین دلیل این که بیشترین مورد پسند واقع می‌شوند خوش پخت بودند و بازارپسندی از لحاظ شکل ظاهری آن ها است.

رقم های محلی و بومی که بیشتر شامل برنج های هاشمی، صدری، علی کاظمی، دمسیاه، طارم محلی هستند و در مناطق جنوبی برنج‌های عنبربو نیز کاشت می شود.

به دلیل عملکرد پایین محصولات و نیز کیفیت عطر و طعم و پخت این محصولات قیمت بالاتری از نمونه های پر محصول دارا می باشند که در ادامه به توضیح مختصری درباره آنها باب آشنایی شما توضیح می دهیم.

انواع برنج:

1.هاشمی:

توسط جناب آقای یوسف هاشمی در گیلان کشف شد و در حوالی سال های ۱۳۷۷ کشت آن در مناطق به طور گسترده آغاز شد که کم کم مازندران هم کشت این برنج  مرسوم شد. و به دلیل اینکه دارای دانه های بلند و رنگ کرم و با کیفیت بالا همیشه مورد استفاده مردم قرار گرفته و از پر فروش ترین برنج های ایرانی است.

2.علی کاظمی:

این برنج دارای دانه های کوتاه و به اصطلاح توپی شکل می باشد که به دلیل خوش خوراک و خوش طعم بودن با آن جزو برنج‌های تقریباً تجاری و مهم تلقی می شود طول دانه های این برنج قبل از پخت کمتر از ۳ میلی‌متر و بعد از پخت نیست نهایتاً به ۷ میلیمتر می رسد.

3. صدری:

برنج صدری را جز بهترین برنج ها و مرغوب ترین آنها از لحاظ ارزش غذایی دانست چون میزان پروتئین موجود در این برنج از ارقام دیگر بیشتر می باشد و طول دانه های آن نیز از تمامی ارقام ایرانی دیگر بیشتر است بعد از پخت به ۱۳ میلیمتر می رسد.

4.دم سیاه:

این برنج نیز جزو برنج های  تقریباً مرغوب است در استان گیلان کشت می شود و یک پله از برنج های پرمحصول با کیفیت تر است ولی از برنج های محلی ذکر شده ضعیف تر است.

5.طارم:

برنج طارم انواع مختلف دارد:

که معمولاً همانند انواع برنج صدری برنج های باکیفیت و مرغوب ای هستند بیشتر انواع طارم در مازندران کشت می‌شود و می‌توان گفت که مبدh کشت طارم مازندران است.

انواع برنج طارم نسبت به صدری  کمی کوتاه تر و چاق تر می باشند و حالت قلمی مانند دارند رنگ آن نیز سفید مایل به کرم است و همچنین عطر و پخت مناسبی دارند، و باز یک پله از این لحاظ از برنج صدری پایین‌تر قرار می‌گیرد.

انواع برنج طارم محلی سنگی سلیمانی امیری و غیره را دارد که اکنون بیشتر در مازندران طارم محلی کشت میشود که می توان گفت جزء بهترین برنج های ایرانی می باشد چون در مازندران امکان کشت دوباره این برنج نیز میسر می باشد لذا از هر زمین دو بار برداشت شده و مقدار سطح زیرکشت این محصول قابل توجه است.

بهترین برنج ایرانی
بهترین برنج ایرانی

تا اینجای کار به برنج های بومی و محلی شمال کشور اشاره کردیم اما در نقاط مختلف ایران نیز برنج های دیگری به طور گسترده و بعضی نقاط به طور کم کاشت می شود که در این بین می توان به برنج های عنبربو کامفیروزی اشاره کرد.

برنج عنبر بو:

برنج عنبر بو از ارقام محلی و برنج با کیفیت استان لرستان بوده که کشت آن اکنون در خوزستان و فارس و بخشی از اصفهان نیز انجام می‌شود این برنج محلی از لحاظ کیفی طعم و پخت بسیار عالی دارد و عطر خوبی نیز دارا می باشد طول دانه های آن بعد از پخت ۴ میلیمتر می شود.

برنج کامفیروز یا قصرالدشتی:

یکی از برنج های بومی استان فارس که در منطقه‌ای به نام کامفیروز کشت می‌شود و عطر و طعم متوسطی دارد و در این بین باز هم به صورت کمتر و غیر تجاری در مناطقی همچون زنجان میانه و در دشت مغان نیز کاشت برنج های محلی انجام می‌شود ولی چون گستردگی و تجاری بودن آن حاکم است و نیازی به توضیح بیشتر ندارند.

ارقام پر محصول برنج ایرانی کدام هستند؟

ارقام پرمحصول برنج نیز همانند برنج های محلی در مناطق مختلف کشور کشت و بهره برداری می شوند که با بالا رفتن قیمت برنج محلی در چند سال اخیر و نیز کاربرد خاصی که این نوع برنج ها در مواردی همچون رستوران ها کترینگ ها و نیز مجالس بزرگی که نیاز به پخت برنج گران قیمت ندارند، این نوع برنج ها از بازار مناسبی برخوردار شده‌اند و مورد توجه تجار قرار گرفته اند از مهمترین ارقام این نوع برنج هم می‌توان به برنج شیرودی، فجر و ندا جواهری اشاره کرد.

1.برنج شیرودی:

در سال ۱۳۸۰ این نوع برنج را با چهار نوع برنج دیگر کاشتند و با مقایسه عملکرد این برنج در این طرح تحقیقی متوجه مناسب تر بودن این برنج نسبت به ارقام دیگر شدند که این در این مقایسه عواملی همچون محکم و مقاوم بودن ساقه در برابر آفت و بیماری باعث شد که این رقم در استان مازندران رواج زیادی پیدا کند.

2.برنج فجر:

این نوع برنج نیز در ابتدا در مازندران کشته شد و با توجه به شباهت ظاهری که به طارم داشت کشاورزان از آن شروع به کاشت و بهره وری کردند.

که بعد از آن مورد استقبال کشاورزان گلستانی قرار گرفت و اکنون عمده آن در گلستان و بهترین نوع آن با عنوان برنج فجر گرگان در گرگان کشت می‌شوند دانه‌های این نوع برنج شفاف قلمی و بلند هستند که در مجموعه شباهت خاصی به برنج های خارجی دارد.

3.برنج ندا:

در سال ۱۳۷۶ با تلاش دکتر قربانعلی نعمت‌زاده معروف شده برنجی که زمان کشت بسیار در برابر آفت و بیماری ها مقاوم است و برنج است که در مقابل برنج های پر محصول دیگر از عطر و طعم بهتری برخوردار است ولی باز هم عطر و طعم آن نسبت به ارقام محلی خیلی کم است و خاستگاه این برنج نیز  مازندران و آمل است.

نتیجه گیریانواع برنج های ایرانی:

این ارقام مختلف که نام برده شد،مناسب با شرایط زندگی و اقتصادی هر فرد متفاوت است اما شما عزیزان در هر سلیقه ی میتوانید برنج های مورد نظر خود را از بازرگانی صدف گیلان خریداری فرمایید و از کیفیت بی نطیر این برنج استفاده کنید.

صدف گیلان تولید کننده بهترین و مرغوب ترین برنج ایرانی
شماره تماس:

  • ۰۹۱۲۶۹۴۳۱۶۸
    ۰۹۱۱۴۷۹۹۴۷۷

همچنین برای اطلاع از قیمت های روز میتوانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
اسکرول به بالا
Call Now Button