آفت برنج_راه کارهای پیشگیری از آفت برنج و غلات

برنجآفت برنج و راهکارهای جلوگیری از آن

چرا برنج آفت میزند؟؟

برنج ایرانی یکی از بهترین غلات در میان مردم آن کشور ایران است سالانه چند میلیون تن برای مصارف کشور برنج کشت می شود ایرانی ها غذای اصلی خود را برنج می دانند و از این محصول بسیار استفاده می کنند.

حشره برنج
حشره برنج

برنج ایرانی در مراحل متعددی به وجود می آید و به مرحله کاشت می‌رسد در مرحله کاشت برنج ها به کارخانه انتقال پیدا میکنند و در آنجا برای مصارف شخصی آماده می شوند برنج از چند لایه تشکیل شده است که لایه آخر و زیرین آن برنج سفید است.

از لایه های اول سبوس برنج یا برنج قهوه ای تولید می کند که هر یک خواص ویژه خود را دارند و همچنین از این محصول هم استفاده می شود و تمامی این محصول قابل استفاده و خواص بیشماری را داراست.

موارد استفاده برنج:

برنج بخش اساسی در هرم غذایی کشور ایران است به همین دلیل شرایط نگهداری و استفاده از آن را بهتر است که خوب بدانیم با برنج مرغوب و با کیفیت مصرف کنیم.

وقتی غذای اکثر مردم برنج است بهتر است بدانیم چه نوع برنجی را مصرف می کنیم و در چه زمینی و در چه کشتزاری این برنج به وجود آمده تا به بدن  خودمان آسیب نرسانیم ارگانیک بودن برنج حرف اول را در تولید این محصول می زند.

ما برنج های مختلفی را در ایران داریم مانند: هاشمی, طارم, عنبربو که برای جنوب کشور است و برنج های متعدد دیگری این برنج ها اصولاً در شمال کشور کشت می شوند و کشاورزان زحمتکش این محصول را به وجود می آورند.

ما در شمال کشور برنج های یکبار کشت و دوبار کشت داریم گفته شده است که برنج یکبار کشت ارگانیک تر از برنج دوبار کشت است زیرا زمین آمادگی دارد و کود شیمیایی استفاده نمی‌شود اما در کشت دوم به دلیل از بین رفتن مواد مغذی زمین ما مجبوریم که کود حیوانی یا کود شیمیایی استفاده کنیم کتاب رنج ها بهتر رشد کنند.برنج بعد از گندم بیشترین مساحت کشت را به خود اختصاص داده و جایگاه بسیار مهمی در تامین غذای مردم دارد.

از جایی که همه محصولات کشته شده یا کاشته شده مورد تهاجم آفات قرار می‌گیرند و صدمه می بینند بهتر است با این آفات آشنا شوید و راههای جلوگیری از صدمه زدن توسط آفات به این محصول را بدانید…

آفات برنج را بهتر بشناسیم:

آفت سر خرطومی
آفت سر خرطومی

آفت ریشه سرخرطومی:

این حشرات غلات به شکل سوسک هستند که بدن کشیده و بیضی شکل دارند رنگ آنها کاملا سیاه است سر این آفات به شکل خرطومی است.

این آفات در خاک و در عمق ۱۵ الی ۳۰ سانتی متری خاک و در مزرعه زندگی می کنند در اوایل خرداد ماه از خاک خارج می شود تا اواخر تیرماه تخمک گذاری میکند.

این آفات هم به ریشه گیاه یا برنج صدمات زیادی می‌زند که برای جلوگیری از این فرایند بهتر است از سمپاشی یا حشره کش های فسفره استفاده شود.

سرخرطومی ها شب ها از برگ و ساقه برنج تغذیه می کند آثار خسارت روی برگ ها به صورت خطوطی زرد رنگ دیده می شود وقتی نشاء و زمین اصلی انتقال پیدا می‌کند جمعیت سرخرطومی ها در مزار بسیار بالا می رود به صورتی که در مردادماه شدت و طغیان این آفات بسیار بیشتر می‌شود.

کرم ساقه خوار
کرم ساقه خوار

آفت برنج کرم ساقه خوار:

اصلی ترین آفات این محصول کرم ساقه خوار است که جنس ماده آن به رنگ زرد یا قهوه‌ای است و نوع نر آن به رنگ خاکستری تیره مایل است در کل با باز کردن بال هایش چیزی در حدود ۲۵ تا ۳۵ میلیمتر اندازه دارد.

این آفات بر روی برگهای گیاهان و در امتداد رگبرگها جایگزین می شوند و تخم گذاری میکند.

پس از مدتی تخم را سوراخ می کنم و از آن خارج می شود جالب است بدانید که نوزاد کرم ساقه خوار می تواند بیشترین آسیب را به محصول بزند.

زیرا از ساقه های برنج تغذیه می کند با خوردن ساقه های جوان برنج توسط این آفات برنج به رنگ زرد در آمده و کم‌کم خشک می‌شود و در نتیجه محصول ما آسیب می بیند که جبران این آسیب و ترمیم آن مشکلات زیادی را در پی خواهد داشت.

برای جلوگیری از کنترل آسیب زدن کرم ساقه خوار به محصولات بهتر است از سمپاشی استفاده کنیم و از سم مخصوص به کرم ساقه خوار استفاده کنیم تا به محصولاتمان آسیبی نزند.

زنجرک حشره یرنج
زنجرک حشره یرنج

حشرات غلات زنجرک:

آفت دیگری وجود دارد به نام زنجرک برنج زمستان را به صورت تخم زیر پوست درختان اطراف و مزارع برنج در جاهای مرطوب می گذارد.

و تخم های خود را به صورت دسته جمعی داخل غلاف بر قرار می دهد این نوع آفت وقتی دهان خود را داخل بافت گیاه می کند. آوند را میکشد یا از شیره گیاهی آن تغذیه می کند و با ترشح و تزریق مواد سمی باعث اختلالات بدی برای گیاه میشود برگ هایی که توسط این آفت مورد هجوم قرار می گیرند به صورت لکه های زرد یا قهوه ای و یا رشد ضعیف بوته ها و در آخر موجب خشک شدن آنها می شود.

برای جلوگیری از این حشره هم بهتر است از حشره کش های فسفره یا سمپاشی هایی که برای کرم ساقه خوار انجام می شود انجام شود و می توان این آفت را از بین برد.

برای از بین بردن آفات کشاورزان عزیز مجاب هستند که از سمپاشی استفاده کنند اما این نوع سم پاشی ها کیفیت محصول را کمتر می کنند مواردی وجود دارد که باعث می‌شوند جمعیت موجود آفات بدون سمپاشی کمتر شوند.

این کار را کنترل زراعی می‌گویند که شامل:

شخم زدن

وجین کردن

تاریخ کشت

مدیریت بر ساقه های برنج

از بین بردن ساقه های آلوده

این موارد را به کشاورزان عزیز خیلی اصولی و منظم قطعاً انجام می‌دهند و این عملکرد هم باعث کم شدن آفات می شود که برنجی سالم تر به دور از مواد شیمیایی و ارگانیک  را برداشت کنند.

صدف گیلان تولید کننده بهترین و مرغوب ترین برنج ایرانی
شماره تماس:

  • ۰۹۱۲۶۹۴۳۱۶۸
    ۰۹۱۱۴۷۹۹۴۷۷

همچنین برای اطلاع از قیمت های روز میتوانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
اسکرول به بالا
Call Now Button