مراحل تولید برنج

   مراحل تولید برنج

صفر تا صد تولید برنج(به اختصار)

 

برنج به عنوان یک غله ی ضروری که در بیشتر از نیمی از جهان به عنوان یکی از غذاهای اصلی شناخته می شود که این ویژگی در ایران نیز وجود دارد و خود سبب این می‌شود که روال کشت و فرآوری آن و رساندن آن به دست مصرف کننده با دقت و ظرافت بیشتری انجام شود و از بهترین و مدرن ترین روش های موجود برای این مهم استفاده شود.

 

روال کاشت برنج

در زمینه کاشت برنج تحقیقات و آزمایش های مختلفی بر روی بذر های موجود برای بالا بردن راندمان این بذر ها انجام گرفته تا به این حالت بازدهی رسیده‌اند و از ماشین آلات و وسایل مدرن و همچنین ماشین کاشت نشا و همچنین کمباین برداشت و همچنین ماشین های جدا کننده شلتوک از ساقه روی زمین هنگام برداشت استفاده می شود که همه این موارد نشان از پیشرفت تکنولوژی در زمینه کشاورزی است اما با تمام شدن مراحل کشت و خارج شدن شالی ها از شالیزارها مراحل فرآوری و سفید سازی برنج تا محصول نهایی که به دست مصرف کننده می رسد توسط کارخانجات شالیکوبی و همچنین برای ارائه محصولی یکدست و ظاهری مورد پسند از کارگاه‌های سورتینگ و بوجاری استفاده می گردد.

 

پوست کنی برنج (اصطلاحاً شالیکوبی)

بعد از مرحله خرید شالی از کشاورزان که همیشه در مجموعه ما بهترین شالی ها از لحاظ کیفیت ظاهری و عطر و طعم از کشاورزان خریداری می‌شود شالیها وارد کارخانجات مدرن و پیشرفته شالیکوبی می شوند و در آنجا این برنج ها که هنوز به دلیل تازه بودن مقداری رطوبت در خود دارند ,درون خشک کن های حرارتی قرار می‌گیرند . درون این خشک کن ها که طی ۷۲ ساعت فرآیند خشک کردن شالی زمان می برد و در این مدت مقدار زیادی رطوبت و آب درون دانه های این شالیها بخار می‌شود و آماده مرحله پوست گیری و سفید سازی میشود.

 

چرا باید رطوبت برنج برای شالیکوبی گرفته شود؟

این سوال شاید ذهن شما را نیز درگیر خود کند , اما این کار به این دلیل است که با خشک شدن بیشتر شالی استقامت دانه ها برای مراحل پوست گیری بیش تر می شوند و در نتیجه باعث می شود که درون دستگاه‌های مختلف برنج کمتر شکسته و خرد شود.

 

خشک کن برنج چگونه کار میکند

این خشک کن ها بمانند مخزن هایی با دیوار کوتاه و معمولاً از جنس سیمان هستند که برنج درون این مخزن ها قرار می گیرد و کف این مخزن به حالت مشبک ساخته شده که حرارت ایجاد شده از مشعل های تعبیه شده در زیر این مخزن ها راحت به شالی درون مخزن برسد و درون آنها جریان یابد و رطوبت آنها را تا حدی خشکتر کند.

 

 مراحل تبدیل شالی به برنج

بعد از مرحله ی خشک کردن, شالی ها وارد دستگاه جداکننده ضایعات از شلتوک شالی ها می شوند که در این مرحله کاه و ساقه های باقیمانده درون شالیها از داخل آن ها پاک می شوند و این برای عدم فرسودگی ماشین آلات شالیکوبی بسیار مهم است.

 

 ماشین پوست کن برنج

برای اینکه پوست یا سبوس برنج را برای سفید سازی شالی جدا کنند آن ها را وارد دستگاه پوست کن می کنند که در این مرحله لایه خارجی برنج جدا می‌شود و برنج خروجی از این مرحله برنج قهوه ای نام گذاری می شود که هنوز به مقدار لازم و بطور کامل  پرداخته نشده است.

 

دستگاه سفید کن برنج:

در این مرحله برنج‌ قهوه‌ای وارد دستگاه سفیدکن می‌شود و دستگاه سفید کننده توسط سایش برنج که بصورت عمودی و افقی به برنج ها صیقل می دهند رنگ برنج را به سفید تبدیل می کند.

 

دستگاه شفاف سازی برنج

برنج سفید شده از دستگاه سفید کننده وارد دستگاه شفاف سازی می شوند و در این جا کاملاً صیقل خورده و اصطلاحاً پولیش خورده می‌شوند.

 

جداسازی برنج (الک برنج)

برنج خروجی از دستگاه پولیش شامل برنج‌های سالم و شکسته و نیم دانه می باشد و همچنین امکان اینکه مقداری سنگ یا شن و ضایعات همراه برنج وجود داشته باشد هست , پس برنج های سفید شده را وارد دستگاه الک می کنند و علاوه بر ضایعات برنج های سالم را از برنج های خورده جداسازی می کنند.

 

مراحل سورتینگ و بسته بندی:

اخیراً دستگاهی با عنوان دستگاه سورت وارد چرخه تولید برنج شده است که با جداسازی برنج های غیر همرنگ و برنج های نامرغوب, به کیفیت برنج هایی که می‌خواهند وارد کیسه های بسته بندی می شود کمک بسیاری می‌کند و باعث می‌شوند محصول نهایی محصولی یک دست و یک رنگ و بدون حتی یک عدد ضایعات بسته بندی شوند و مصرف کننده بدون نگرانی برنج سفید شده وبا کیفیت را وارد ظرف و برای پختن آماده کند.

 

بسته بندی برنج

با توجه به نیاز بازار و مشتریان برنج ها در وزن های مختلف در گونی های نخی و متقال و بسته بندی می شوند که این جنس گونی باعث می شود هوای درون گونی برنج جریان یابد و از هرگونه فساد درون برنج جلوگیری می‌کند.

 

 

سبد خرید
اسکرول به بالا
Call Now Button